23948sdkhjf

Omsättningstapp för modebolag

Halverad omsättning men förbättrat om än negativt rörelseresultat för WeSC under tredje kvartalet.

Modebolagets nettoomsättning för tredje kvartalet, juli till september, uppgick till  20,0 miljoner kronor (39,4). Bruttomarginalen uppgick till 33,6 procent (41,1). Rörelseresultatet för perioden landade på -6,9 miljoner kronor (-9,5).Resultat efter skatt uppgick till -7,3 miljoner kronor (-10,2) för perioden.

I rapporten förklarar modebolaget omsättningstappet och den lägre bruttomarginalen härrör till försäljningen av The Shirt Factory. ”Den övriga verksamheten är i linje med förväntningarna men hittills har nya försäljningskanaler inte kompenserat för avvecklingarna inom distributörsverksamheten” skriver bolaget i rapporten.

Bolaget har tecknat två nya licensavtal under kvartalet gällande underkläder och barnklädessortiment och fler licensavtal väntar. Därtill skriver bolaget att satsning sker på agenter istället för som tidigare distributörer och säljorganisationen har under perioden ingått agentavtal i Norge, Danmark, Finland och Storbritannien.

”Den nya organisationen har arbetat med att gå från en distributörsdriven säljorganisation till att vara en mer återförsäljardriven organisation. Detta har medfört såväl försäljningstapp som ökade kostnader men ledningen har bedömt att detta varit nödvändigt för att klara en allt mer konkurrensutsatt marknadssituation. Försäljningen av förorder för vår/sommar 2018 ökade 20% för den nordamerikanska marknaden jämfört med föregående år och bruttomarginalen för kollektionen är generellt högre för alla marknader”, skriver vd Joseph Janus i rapporten.

Får årets första nio månader uppgick nettoomsättningen till 73,3 miljoner kronor (101,2). Bruttomarginalen uppgick till 37,7 procent (45,3). Rörelseresultatet uppgick till -28,7 miljoner kronor (-28,9). Resultat efter skatt uppgick till -35,5 miljoner kronor (-33,7).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063