23948sdkhjf

Fortsatt god tillväxt för Zalando

Tredje kvartalet landade enligt förväntningarna för e-handlaren. Antalet aktiva kunder ökade rejält under kvartalet.

Omsättningen uppgick till 1 074,7 miljoner euro under årets tredje kvartal vilket var i linje med de tidigare kommunicerade preliminära siffrorna. Försäljningstillväxten under kvartalet uppgick till 28,7 procent. Det justerade ebit-resultat uppgick till 0,4 miljoner euro.

I rapporten skriver bolaget att oktober blev svagare än väntat och att det kommer att påverka resultatet för fjärde kvartalet särskilt i jämförelse med fjolårets starka kvartal.

Antal aktiva konsumenter ökade under kvartalet med 1 miljon till 22,2 miljoner. De aktiva kunderna lägger i genomsnitt 3,8 ordrar under den senaste tolvmånaders perioden.

Zalando fortsätter att investera i teknik och logistik med nya lager i Brunna utanför Stockholm och Gryfino nära Szczecin och därtill startar nu byggnationen av ett nytt centrum i när Lodz i Polen.

För niomåndersperioden uppgick omsättningen till 3 155 miljoner euro vilket motsvarar en tillväxt om 23,9 procent.  Det ackumulerade ebit-resultatet ligger på 102,5 miljoner euro för perioden och med en rörelsemarginal om 3,2 procent.

- Under det tredje kvartalet 2017 håller Zalando fortsatt högt tempo och jag är stolt över att meddela att vi når vårt ambitiösa mål om 20-25 procents tillväxt per år. Vi fortsätter att vara marknadsledande i Norden och ser mycket fram emot att ytterligare utveckla verksamheten i vårt lokala lager i Brunna, Stockholm. De första paketen distribuerades den 16 oktober och det är nästa steg i hur vi ökar bekvämligheten för vår växande nordiska kundbas”, säger Kenneth Melchior, Nordenchef för Zalando i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078