23948sdkhjf

Han får Zalandostipendium

Uppsalastudent tilldelas e-handlarens stipendium för vårterminen 2017. Utmärkelsen delas ut vid Habit Modegalan 16 november.

Hampus Adamsson vid civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi vid Uppsala Universitet tilldelas Zalandostipendiet för vårterminen 2017. 

Syftet med priset är att lyfta fram och belöna kreativa  idéer som kan driva utvecklingen av e-handelsindustrin framåt och urtmärkelse delas ut för tredje gången.

- Genom att på ett tydligt, inspirerande och informativt reflektera över vårterminens stipendiefråga ‘Hur kan tech och mode samverka för att skapa en bättre kundupplevelse och utveckla e-handelsmarknaden?’ utser vi Hampus Adamsson till den tredje stipendiaten av Zalandostipendiet och mottagare av 20 000 svenska kronor. Hampus har uppvisat djup kunskap och på ett välformulerat sätt diskuterat stipendiefrågan med huvudfokus på artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i en e-handelsmiljö, säger Kenneth Melchior, Nordenchef på Zalando i en kommentar till utmärkelsen. 

Hampus Adamsson tilldelas priset under Habit Modegalan 16 november på Berns Salonger i Stockholm.

Nu öppnar även ansökningstiden till det fjärde stipendiet. Fram till den 30 april kan studenter inskrivna vid universitet eller högskola i Sverige och bosatta i landet fundera på läsårets frågor; Vilka kundkrav kommer framtidens e-handel möta och vad förutspår du vara de viktigaste faktorerna för att vinna en nöjd kund och hur kan e-handeln svara på dessa behov?

Till nästa ansökningsrunda har en extern jury tillsatts bestående av Malin Wibom, tillförordnad vd för Svensk Digital Handel, Kajsa Åström, tillförordnad chefredaktör för Habit och Kenneth Melchior, NordenchefZalando. 

- Det är viktigt att lyssna till den yngre generationen, vars idéer och tankar branschen kan dra lärdom av. Med Zalandos stipendium uppmuntras de unga att komma till tals. Det är en ära att vara en del av juryn, och modebranschtidningen Habit har dessutom nöjet att få dela ut stipendiet på vår årliga branschgala i Stockholm i november, säger Kajsa Åström, tillförordnad chefredaktör för Habit i en kommentar.

Priset instiftades 2016 och tidigare vinnare är JohanThurée om hur e-handeln influerar modeindustrin i framtiden och Chia Kattane som vann med en ansökan om på vilket vis e-shoppingbeteendet förändras på den svenska marknaden inom en tioårs-period.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078