23948sdkhjf

Situation Stockholms försäljare med nya jackor

Beckmanselev bakom ny jacka för Situation Stockholm säljare. Fristads har producerat plagget.

Modeprogrammets sistaårselever på Beckmans Designhögskola har i samarbete med Fristads arbetskläder tagit fram en ny jacka till Situation Sthlms säljare. Säljarna har också varit delaktiga i designprocessen med önskemål om funktion, värme och synlighet. Tolv jackor togs fram och Julia Andersens bidrag korades till vinnare, som vidareutvecklades och förverkligades tillsammans med Fristads. Resultatet blev en svart jacka som syns när det behövs, och försvinner i mängden när det behövs med en fastsydd säljarväst i en specialficka, och kan tas fram vid försäljning och vecklas undan.

- Att synas på gatan i samband med tidningsförsäljningen är viktigt av flera skäl. Arbetskläder skapar en tydlig identitet för den som bär dem och att människor ser våra säljare är viktigt för säljarbetet. Ju smidigare det går att sälja tidningen, desto mer stärks ofta självförtroendet för den som säljer Situation Sthlm, säger Pia Stolt, vd på Situation Sthlm.

Fristads har producerat jackan som är vattenavvisande, vindtät och varm och ska nu bäras av tidningen drygt 300 aktiva säljare i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Köping, Enköping och Eskilstuna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08