23948sdkhjf

Medvind för XXL

Svenska och finska marknaden driver sportjättens positiva utveckling. Totalt ökade tillväxten med 16 procent under tredje kvartalet.

Omsättningen ökade med 16 procent under tredje kvartalet. Försäljningsökningen drevs av nya butiker men den jämförbara försäljningen steg också med totalt  6 procent under kvartalet.

Svenska och finska marknaden hade en god utveckling med en ökad tillväxt i Sverige om drygt 18 procent och en ökning av den jämförbara försäljningen med 7,6 procent.

Omsättningen för gruppen blev 2 417 miljoner norska kronor och rörelseresultatet landade för hela gruppen på 252 miljoner norska kronor, en ökning med 18 procent. Rörelsemarginalen uppgick till 10,4 procent. I Sverige blev rörelseresultatet 97 miljoner norska kronor(72).Enligt pressmeddelandet har starten i Österrike fallit ut till belåtenhet och tagits väl emot av kunderna i såväl fysisk butik som i e-handeln.

Under innevarande år ska sportjätten investera i bland annat IT och infrastruktur för omkring 70 till 90 miljoner norska kronor och utvärdera e-handelsutfallet kontra öppnande av fysiska butiker.

E-handeln växte med 28 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Under 2017 öppnar sportkedjan elva butiker; en i Norge, fyra vardera i Sverige och Finland och två i Österrike. För 2018 har XXL signerat fem nya hyresavtal och siktar på totalt sju till tio nya butiker.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094