23948sdkhjf

Vinnare: Västerås

Svenska Stadskärnor tilldelar Västerås utmärkelsen Årets Purple Flag-stad i Sverige 2017. Genom samverkan mellan en rad aktörer har Västerås blivit en trygg och attraktiv stad även på kvällen.

Allt från affärsidkare, Västerås stad, fastighetsägare, restauranger, kaféer, restauranger och hotell till polis, vaktbolag och ideella krafter har involverats i arbetet med att göra Västerås mer vänligt och lockande.

Västerås får priset för sitt framgångsrika och kontinuerliga arbete i samverkan baserad på Purple Flags fokusområden säkerhet, tillgänglighet, utbud, plats och policy.

–Västerås har implementerat Purple Flags områden i kommunens handlingsplan och säkrat arbetet för en tryggare, attraktivare stad för framtida generationer, säger Tomas Kruth, projektledare för Purple Flag hos Svenska Stadskärnor.

Det har hänt en del i staden det senaste året: Stadsparken har fått ny belysning och nya sittplatser och staden har gemensamt utvecklat en mängd olika aktiviteter.Den så kallade kvällsekonomin tiden mellan 17 och 05 har utvecklats väl. Antalet besök för perioden januari till maj ökade hela 23 procent jämfört med 2016.

Priset delades ut på Sweden Urban Arenas bankettmiddag den 23 oktober i Stockholm.

Fakta:

Purple Flag har funnits sedan 2006 och ett 50-tal städer i Storbritannien och Irland har deltagit i programmet med goda mätbara resultat. Den lila flaggan blir symbolen för en säker, trygg och attraktiv stad som håller en hög och trygg kvalitet, kvälls- som nattetid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078