23948sdkhjf

Hon köper Indiska

Ägarfamiljen säljer företaget till nya vd:n som tar bolaget in i en ny rekonstruktionsfas.

Karin Lindahl, sedan i september vd för företaget, förvärvade den 18 oktober mode- och inredningskedjan Indiska Magasinet från tidigare ägarfamiljen Thambert. I ett pressmeddelande skriver Indiska att vd:n tillsammans med ledningen ska bygga vidare på företagets arv och bygga ett lönsamt och modernt livsstilsföretag.

Indiska går därför in i ett nytt rekonstruktionsförfarande för att påskynda processen att nå långsiktig lönsamhet. Ansökan om rekonstruktion inkom till Stockholms tingsrätt på måndagen och till rekonstruktör har Erik Selander DLA Piper utsetts.

Ägarfamiljen saknade sedan några år operativt engagemang och väljer därför enligt ett pressmeddelande att sälja hela aktieinnehavet.

- Vi önskar Karin & Co stort lycka till med den tuffa men spännande utmaningen att vända bolaget till lönsamhet och vill passa på att tacka alla trogna medarbetare och leverantörer för sitt fantastiskt stöd och lojalitet till företaget och familjen genom åren och hoppas nu att den nya ägaren och medarbetare får samma förtroende, säger Anders Thambert, styrelseordförande Indiska Holding i en kommentar.

Även om kedjan säger sig ha haft en positiv utveckling under delar av innevarande år med en försäljningstillväxt om 9 procent och ökad lönsamhet så har sommaren och hösten enligt kedjan varit svagare.

Indiska grundades 1901 och 1951 köpte Åke Thambert rörelsen som då omfattade en butik på Regeringsgatan i Stockhom. I dag har kedjan butiker i Sverige, Norge och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093