23948sdkhjf

Oförändrad framtidstro

Färre tror på god lönsamhet men förväntningarna på julhandel och bättre försäljning i den egna butiken driver upp optimism kring framtida utvecklingen, enligt Handelsbarometern från Svensk Handel.

Handlarna siar bättre försäljning i den egna butiken, ökat antal anställda men sämre lönsamhet och den så kallade framtidsindikatorn i Svensk Handels Handelsbarometer landar på 101,9.

Framtidsindikatorn landar på 106,2 om siffran endast avser sällanköpsvaruhandeln och den egna butiken, enligt Handelsbarometern för oktober.

Förväntningarna inom sällanköpsvaruhandeln visade på en liten minskning efter förra månadens starka ökning och index minskade med 0,6 enheter till 99,3 i under månaden.

Optimismen i dagligvaruhandeln fortsätter också uppåt samtidigt som förväntningarna inom sällanköpshandeln backar något.

– Handlarna är mer optimistiska än vid samma tidpunkt i fjol. Det är framförallt försäljningsförväntningarna som ligger högt, samtidig  som lönsamheten släpar efter, säger Karin Johansson vd på Svensk Handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047