23948sdkhjf

De säljer herrmodesajt till RNB

Modekoncernen fortsätter att satsa på herrmode på nätet och förvärvar e-herrmodeaktören Frontmen.com. Det är andra gången e-handlaren byter ägare i år.

Mode- och retailkoncernen RNB förvärvar i en inkråmsaffär Frontmen.com som grundades av Oscar Arrsjö och Mathias Hulvén, då som Fashionisland, 2008. Sajten har gått under namnet Frontmen sedan 2015.

Säljare är Fashionisland Sverige AB som ägs av Mats Ljungström, Erik Paulssons bolag Backahill och riskkapitalbolaget Wellstreet. Så sent som i mars i år gick Sir of Swedens vd Mats Ljungström in i e-handlaren som nu alltså byter ägare igen.

-RNB i sin tur lanserade för ett år sedan e-handlaren Man of a kind med fokus på exklusivt herrmode. Det här förvärvet passar vår strategi perfekt och stärker oss i vår satsning mot att bli den självklara destinationen för exklusivt herrmode på nätet. Frontmen är en pionjär inom herrmodesegmentet på nätet med ett komplett koncept vad gäller både ett starkt sortiment och ett inspirerande innehåll, säger Marcus Uggla, chef för Man of a kind.

Köpeskillingen baseras delvis på den försäljning som genereras av förvärvet under de första 18 månaderna. Förvärvet konsolideras per den 1 november 2017. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078