23948sdkhjf

Verktyg för cirkulär produktion

Ny webbaserad plattform ska inspirera och vara verktyg för designverksamheter som önskar arbeta mer hållbart.

Nu har plattformen Design for Longevity lanserats inom ramen för hållbarhetsprojektet ECAP, the European Clothing Action Plan.

Plattformen har producerats av Danish Fashion Institut, DAFI, i samarbete med en lång rad europeiska organisationer och designhögskolor.

Med hjälp av plattformen är det meningen att exempelvis designer och kreatörer, som kan göra avgörande val i designprocessen i hur hållbart plagget blir, ska få vägledning och samlad information om allt från trender till produktion och uppförandekoder.

Tanken är också att webbplattformen ska vara en arena för diskussion för och en möjlighet för samarbete och delade erfranheter. Projekledare är Tobias Noe Harboe och därtill har Sustainable Fashion Academy, Mistra Future Fashion, Amsterdam Fashion Institute, Flanders DC, Design School Kolding, British Fashion Council, Swedish Fashion Council, The
 Royal Danish Academy of Fine Arts School of Design, Textilhögskolan vid Högskolan i Borås och Textile Futures Research Centre, University of the Arts samarbetat för framtagandet av plattformen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063