23948sdkhjf

Mindre rea – bättre marginaler för MQ

Modekedjans försäljning minskade under fjärde kvartalet men resultatet förbättrades.

Nettoomsättningen för årets fjärde kvartal, juni till augusti, uppgick till 467 miljoner kronor (487), en minskning med 4,1 procent. Den jämförbara försäljningen minskade med 2,7 procent.

Såväl bruttomarginalen som uppgick till 54,0 procent (49,9) och rörelseresultatet som uppgick till 33 miljoner (31) förbättrades.

En förbättrig som koncernen menar härrör till färre reor, handlingskraft och att aktiviteterna i bolaget ligger i linje med utstakade planer.

Resultet för årets fjärde kvartal uppgick till 24 miljoner kronor (27).

I rapporten skriver koncernen att ”MQ-kedjan går starkt medan Joy-kedjan i kvartalet drabbas negativt av sommarens konflikt i Göteborgs hamn. Arbetet med att utveckla två starka kedjekoncept och samtidigt dra nytta av synergieffekter intensifieras”.

Under kvartalet har MQ:s butik i Varberg byggts om och nytt varumärke i butikerna är Replay. Efter rapportperiodens slut har butiken i Kista Galleria byt lokal och därtill har en Outlet by MQ öppnat i Jägersro.

Under fjärde kvartalet butikerna för Joy i Nacka och Lund haft nypremiär med nytt butikskoncept och under innevarande kvartal har butikerna i Erikslund, Gävle, Västerås, Överby, Östersund och Umeå haft nypremiär med nytt butikskoncept.

Nettoomsättningen för det brutna räkenskapsåret, september 2016 till augusti 2017, uppgick till 1 821 miljoner kronor (1 681), en ökning med 8,3 procent.

Den jämförbara försäljningen minskade med 1,4 procent. Bruttomarginalen uppgick till 57,1 procent (54,0). Rörelseresultatet uppgick till 124 miljoner kronor (121), vilket motsvarar en rörelsemarginal på 6,8 procent (7,2). Resultatet för helåret uppgick till 94 miljoner kronor (95).



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062