23948sdkhjf

Gamingklädmärke i nya händer

E-sportbolag köper klädmärket Orcbite fokuserat på e-sport, MMA och gamingvärlden.

E-sportbolaget Irootfor AB köper gamingklädmärket Orcbite, grundat 2012, och planerar att lansera varumärket internationellt och expandera på befintliga marknader som USA, Tyskland, Polen och Ungern. I märkets sortimentet finns i huvudsak överdelar som huvtröjor, spelartröjor och t-shirts samt kepsar.

– Vi har på kort tid och med egna medel skapat en bra plattform och ett starkt varumärke i e-sportvärlden. Nu, med förvärvet av Orcbite och förhoppningsvis andra framtida förvärv, tar vi nästa steg. Vår plan är att skapa ett ”House of brands” med e-sportinriktning och bli en stor internationell spelare inom e-sportbranschen som just nu expanderar enormt. Statistik för e-sportbranschen förutspår en fördubbling av den globala omsättningen till över tio miljarder kronor, säger Robert Hjelmér, varumärkesansvarig på Irootfor.

Irootfor är baserat i Fjärås utanför Göteborg och räknar med att omsätta 12 miljoner kronor under innevarande år. I portföljen finns märket Fadecase. Företaget räknar med att omsätta 1,5 miljoner kronor med Orcbite nästa år och förhoppningen är att varumärket ska omsätta tio miljoner kronor på den internationella marknaden inom tre år. Företaget Irootfor har lager- och distributionscenter i Miami, Ryssland, Kina, Storbritannien och Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078