23948sdkhjf

För en mer cirkulär modeindustri

Nu efterlyser H&M Foundation nya banbrytande idéer och innovationer till Global Change Award. 1 miljoner euro står på spel.

I veckan öppnar an sökningarna till tredje upplagan av Global Change Award där fem vinnarna som alla verkar för en mer cirkulär modeindustri och delar på 1 miljon euro och deltar i ett acceleratorprogram, som drivs av H&M Foundation i samarbete med Accenture och KTH Innovation, under ett år.

Förra året inkom fler än 2 800 ansökningar från 130 länder. En internationell expertpanel utser de fem vinnarna och vinnaren utses under en ceremoni i Stockholm 20 mars nästa år då även det ettåriga accelaeratorprogrammet startar. Priset initierades 2015 av H&M Foundation och målet är att hitta innovationer som kan revolutionera branschen och göra dem tillgängliga för hela industrin.

– På tre år har Global Change Award blivit en positiv kraft inom modeindustrin. Tävlingen är en katalysator för vinnarna, som får coaching och tillgång till ett värdefullt nätverk så att de kan ta sina innovationer vidare till marknaden både snabbare och bättre förberedda. Jag är väldigt nyfiken på att se vilka banbrytande idéer vi får in den här omgången, säger Karl-Johan Persson, styrelsemedlem i H&M Foundation och vd och koncernchef för H & M Group.

I våras premierades innovationer som från druvrester till läder, denim som aldrig dör, smarta textilier med solens hjälp, DNA-tråd för tyger och dynga blir dyrbar råvara.

I juryn sitter;

Bandana Tewari, Editor-at-large, Vogue India

Chiling Lin, Actress and sustainability influencer

Dame Ellen MacArthur, Founder of the Ellen MacArthur Foundation

David Roberts: Distinguished Faculty Singularity University 

Edwin Keh, Chief Executive Officer of The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel

Lewis Perkins, President Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Sophia Bendz, Executive in Residence at Atomico 

Steven Kolb, President and CEO The Council of Fashion Designers of America

Vikram Widge, Head, Climate Finance & Policy, IFC, World Bank GroupXiuhtezcatl Martinez, Youth Director, Earth Guardians









Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094