23948sdkhjf

Ecodesigntävling avgjord

Brittisk designer vann EcoChic Award. Beckmansstudent deltog i finalen.

I slutet av förra veckan korades vinnaren i EcoChic Design Award i Hongkong. Brittiska Kate Morris tog hem segern med en kollektion som helt bestod av textilt avfall och spill som militäruniformer, kvaddade paraplyer och skadat stickat. Hon får nu äran att kreera en kollektion till BYT.

Deltagare från 46 länder sökte in till tävlingen och 10 deltog i finalen däribland svenska Amanda Bogfors Mézàros som till vardags går sista året på modeprogrammet på Beckmans skola i Stockholm. Hon deltog med kollektionen Global Nomad som bygger på bland annat återanvändade av gardintyger.

–Det var viktigt att tänka hållbart i termer av lätthanterlig design, då jag gärna ser att man ska kunna flytta om plaggen i kollektionen och skapa olika kombinationer beroende på situation och behov. Vid första anblick ser kollektionen och merparten av plaggen avancerade ut, men det är ett medvetet designval, då plaggen och teknikerna faktiskt är förvånansvärt enkla i grunden och det blir också ett sätt att jobba med hållbar och spännande design, säger Amanda Borgfors Mészàros.

Finalisterna kom från Japan, Filippinerna, Indonesien, Taiwan, Israel, Nederländerna, Storbritannien och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111