23948sdkhjf

Hallå där... Margareta van den Bosch

Hur har juryarbetet i Habit Modegalan fortskridit?

16 november äger Habit Modegalan rum. Då koras årets vinnare. I slutet av september tillkännages årets nomineringar till Habit Modegalan. Habit har talat  med Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M, som medverkar i jurygruppen för kategorin Årets Designer om juryarbetet och  hur priset förändrats över tid.

Hur har årets juryarbete gått?

– Jag tycker att det gått smidigt. Vi har valt ut ett antal kandidater tillsammans som vi sedan har bollat lite fram och tillbaka, men vi har varit ganska överens.

Du har suttit med i juryn länge, hur har priset utvecklats?

Från början var det en och annan nykomling som premierades i denna kategori, men nu handlar det mer om etablerade personer, företag som går runt och som har en idé som fungerar i världen. Det är inte bara ett pris för designens skull utan också för att man håller ihop sin idé och sina koncept.

Vad som utmärker årets finalister?

Alla har hittat ett koncept som håller och som kan utvecklas. Det handlar om företag som ärvitala och har varit det under en längre period. Vi ser mycket till helheten, där kommersiell framgång, kollektionernas kreativa höjd och hantverksnivå är viktiga delar.

Dessutom har vi letat efter idéer som står för hållbarhet och kvalitet, det är viktigt att de står sig i längden. Naturligtvis är det viktigt att det är bra design och bra produkter.

Habit Modegalan äger rum på Berns Salonger i Stockholm 16 november. Finalisterna i Habit Modegalans 12 kategorier  tillkännages 21 september. Under galakvällen, som leds av Ebba Kleberg von Sydow, delas  ytterligare två priser ut nämligen Habit Hederspris och Zalandos Innovationsstipendium.

 

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08