23948sdkhjf

Modemärke prisar svårmod

Stuttherheims utmärkelse Årets melankoliker tillföll i år en artist och låtskrivare.

Stutterheim Raincoats delade ut priset, Melancholy Awards, för femte gången i ordningen och årets pristagare är artisten och låtskrivaren Frida Hyvönen. Idén med priset är att lyfta fram och uppmärksamma kreativitet inom musik, konst och litteratur där melankolin också spelar en betydande roll. Utmärkelsen delades ut 31 augusti i varumärkets butik på Åsögatn 136 i Stockholm och i samband med prisceremonin gjorde Frida Hyvönen även ett liveframträdande.

– Behovet av att uttrycka sig är ofta som störst när något skaver, det kan nog många kreativa själar hålla med om. Samtidigt finns det i många fall en inbyggd ångest i att lämna ifrån sig något man skapat, och låta omvärlden bedöma det. Det är balansen mellan de två känsloyttringarna som vi vill lyfta fram med priset Årets Melankoliker, säger Alexander Stutterheim, grundare och kreativ chef för varumärket i en kommentar.

Motiveringen till priset lyder;

På hennes senaste album  ”Kvinnor och barn” återfinns ett stort, öppet och ofiltrerat konstnärskap som innehåller ett helt eget kreativt uttryck, med vacker sorg och glädje som klangbotten. 

Frida Hyvönen är i gott sällskap med artister och författare som Sarah ”El Perro Del Mar” Assbring, Plura Jonsson, Bodil Malmsten och Ane Brun som tidigare år förärats priset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078