23948sdkhjf

För bättre vatten i Turkiet

H&M Gruppen inleder samarbete med WWF gällande hållbar vattenförvaltning i Turkiet. Landet har stora problem med föroreningar samtidigt som textilindustrin växer.

Det nya samarbetet presenteras under Världsvattenveckan och följer på de gemensamma arbetet modekoncernen och organisationen haft gällande vatten i Kina och Bangladesh. Arbetet ska engagera leverantörer, beslutsfattare, företag och civilsamhället.

- Som en av de största textilköpare i Turkiet har H&M gruppen starka incitament och stora möjligheter att påverka utvecklingen för mer hållbar vattenanvändning inom Turkiets textilindustri. Förutom vårt löpande arbete med att förbättra vattenhanteringen hos alla produktionsenheter, kommer vi att engagera våra leverantörer att investera i bättre och renare vattenhantering i produktionen, säger Anna Gedda, hållbarhetschef på H&M gruppen i en kommentar.

Modekoncernen och WWF samarbetar sedan 2011 och släpper nu även rapporten ”Making Water Our Business” för att påvisa vad som går att göra och även erfarenheter från arbetet i Asien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08