23948sdkhjf

Modest ökning i klädhandeln

Svag uppåt för kläder och minus för skor i juli, enligt Detaljhandelsindex från HUI Research och SCB. Sport- och fritidshandeln fortsätter tappa i försäljning.

Försäljningen inom klädhandeln mätt i löpande priser ökade med 1,0 procent under juli, enligt Detaljhandelsindex från HUI Resaerach och Statistiska Centralbyrån. Hittills i år har klädförsäljningen minskat med 0,5 procent.

För skohandeln blev juli en trög månad med ett försäljningstapp enligt indexet med 3,6 procent mätt i löpande priser. Ackumulerad siffra för skohandeln visar en ökning hittills i år med 3,0 procent.

I sport och -fritidshandeln visar försäljningen -3,6 procent i juli mätt i löpande priser och hittills i år har försäljningen minskat med -1,7 procent.

Desto sämre går det för mode- respektive sporthandeln som fått stå på sidlinjen under det första halvåret. Dessa branscher utsätts dock för stort konkurrenstryck från utländska e-handelsaktörer varför den inhemska statistiken kan bli missvisande” skriver Andreas Svensson, senior Konsult på HUI Research i en kommentar till rapporten .

Totat ökade försäljningsvolymen med 3,7 procent i juli 2017 jämfört med motsvarande månad 2016. Sällanköpsvaruhandeln ökade med 4,9 procent.

Omsättningen för den totala detaljhandeln ökade mätt i löpande priser med 3,5 procent mellan juli 2016 och juli 2017. Sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,7 procent under månaden och uppgick totalt till 36 miljarder kronor.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078