23948sdkhjf

Samtida och progressivt mode ledde till vinst

I juli blev Göteborgbaserade L´Homme Rouge europeisk herrmodefinalist i Woolmark Prize. Nu väntar internationella finalen av tävlingen.

I mitten av juli korades modemärket L´Homme Rouge till årets herrmodefinalist i den europeiska finalen av International Woolmark Prize i Milano. Modemärket är det första svenska bidrag som går vidare i tävlingen. Designern Jonatan Härngren hade till bidraget låtit sig inspireras av den marina livsstilen på Västkusten och traditionen av båtbygge. 

Hur kammade ni hem segern, vad utmärkte bidraget?

– Vårt bidrag var väldigt konceptuellt bearbetat och hade en tydlig inspiration med intressanta och innovativa tolkningar i passform och detaljer. Juryn anmärkte även väldigt positivt på de stickade och tyckte att våra looks var väldigt samtida och progressiva, skriver medgrundaren John-Ruben Holtback i ett mejl till Habit.

Vilka är förväntningarna på kommande tävling och hur förbereder ni er?

– Vi vill såklart vinna. Nu ska kollektionen vara ännu större och vi kommer satsa på att försöka arbeta med innovativt med ull som fiber; vinner vi så måste vi även vara redo på att kollektionen ska ut till några av de största varuhusen i världen så det sker såklart också en del anpassning efter detta.

Hur ska ni synas under kommande modevecka i Stockholm?

– På fredagen kommer vi ha ett mer informellt mingel för inbjudna i vår butik på Krukmarkargatan 29. Där ska vi visa en del nyckelplagg från vårkollektionen “Jante’s Playground”, en kollektion som är inspirerad av vardagsskådespeleri. En blandning av kontor och teater i Lars Tunbjörk anda.

Vinsten i Europadeltävlingen av Woolmark Prize innebär förutom äran även en prispeng om cirka 500 000 svenska kronor samt plats i den internationella finalen där man tävlar mot fem andra herrmodedesigner. Vinnaren där får 1,3 miljoner miljoner kronor till utveckling av varumärket varumärket och produktionen. I juryn ingick bland andra andra Damir Doma från modemärket Damir Doma, Andrea Tenerani från GQ Italy och Simon Lock, vd för Ordre.  David Laport från Nederländerna kammade hem finalplatsen i damkategorin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078