23948sdkhjf

Nytt denimmärke för barn

I höst lanseras ett Göteborgsbaserat denimvarumärke för barn i tweenieåldern. Vd:n och grundaren arbetade tidigare som produktionschef hos Nudie jeans.

IDNTFY Denim lanserar första kollektionen under hösten 2017 och ska tillhandahålla jeans och toppar i ekologisk bomull i storlekarna 120 till 170 cl. Även övriga detaljer som tryck, etiketter och hangtags är producerade med det bästa för miljön i åtanke.

Grundarna bakom varumärket har gedigen erfarenhet av textilproduktion, produktutveckling och design och har tidigare arbetat för företag som exempelvis Nudie Jeans, JC, Intersport och Selected Brands.

Vi har länge sett ett behov av ett varumärke som enbart riktar sig till åldrarna 8-13 år med ett fokus på hållbarhet där kvalité och genuint miljötänk genomsyrar alla produkter. Våra plagg kommer alltid att vara producerade i hållbara material och det skall skapa en trygghet för våra kunder att de får en produkt som är bättre för miljön och är producerad under rätt förutsättningar, säger Peter Frank, grundare och vd och med ett förflutet som produktionschef hos Nudie Jeans.

Första kollektionen, en mindre kollektion jeans och överdelar, lanseras via den egna webbutiken i september. Nu väntar införsäljning av kommande vår- och sommar som ska gå ut till återförsäljare och Peter Frank skriver i ett mejl till Habit att han efter ett besök på Ciff kids i Köpenhamn förra veckan noterade ett stort intresse för kläder till tweens i modern design och i hållbara material.

Med varumärket arbetar grundarna utifrån erfarenheter från Nudie jeans när det gäller hållbarhet och även JC där de känner att det finns ett stort tomrum efter att konceptet Boys & Girls gick i graven. Enligt Peter Frank saknar många kläder som riktar sig till barn som ännu inte kan köpa kläder i vuxenstorlekar. Det finns ett utbud men det är kraftigt begränsat menar han och och det har grundarna tagit till sig.

Jeansen har stretch och överdelarna är oversized och tanken är att det ska vara sköna, rymliga plagg rymliga och passar för en aktiv fritid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094