23948sdkhjf

Ljusare i sällanköpshandeln

Framtidstron ökar inom sällanköpsvaruhandeln medan förväntningarna i detaljhandeln i stort minskade, enligt Handelsbarometern för augusti från Svensk Handel.

Förväntningarna inom sällanköpsvaruhandeln ökade och indexet steg därmed med 1,5 enheter till 92,8 i augusti.

För handeln i stort minskade dock förväntningarna för tredje månaden i rad. Framförallt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som faller. Framtidsindikatorn minskar med 0,2 procent och landar på 96,0 i Svensk Handels Handelsbarometer för augusti månad.

Att många handlare är pessimistiska siar Svensk Handel har att göra med att många handelbranscher går igenom en stor förändring i och med digitalisering.

Hösten innebär skol- och jobbstart för många och det ger ett uppsving för vissa delar av sällanköpshandeln. Det är en period som inte är lika rea-fokuserad, vilket är välbehövligt för handlarnas lönsamhet, säger Karin Johansson, vd för Svensk Handel i en kommentar.

I månadens Handelsbarometer minskar också handlarnas tro på den egna butiken, framförallt beroende på svagare förväntningar på den framtida försäljningen och antalet anställda i branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08