23948sdkhjf

Dags för modevecka

I dag måndag öppnar modeveckan i Stockholm Fashion District, SFD, i Nacka strand. Förutom inköp och mässor väntar inspirationsföreläsningar, trendsamtal, mingel och utställningar.

I dag, måndag 14 augusti, inleds modeveckan i Stockholm Fashion District i Nacka Strand där fler än 700 varumärken finns representerade. På måndagen öppnar Stockholm Shoe House och Stockholm Showroom och håller sedan öppet under hela veckan medan mässorna Fashion Business Days och Nordic Shoe and Bag Fair håller öppet 16-18 augusti. På den sistnämnda deltar Tokyo Shoe Makers med fem varumärken som avser att lansera sig på på den nordiska marknaden. Den officiella pressöppningen hålls på onsdagen den 16 augusti klockan 10.00 i Stockholm Showroom.

–Stockholm Fashion District är i en stark expansionsfas. Vi har haft mycket utländskadelegationer på besök under året. Stockholm Fashion District är en mycket viktig handelsplats för Sverige och den svenska modebranschen och under modeveckan omsätts en stor volym av modeindustrin här, säger Helena Waker, vd för Stockholm Fashion District och Trade Partner Sweden i en kommentar.

Förutom möjligheter till inköp arrangerar SFD trendsamtal, utställningar, mingel och en stor sommarfest. Föreläser gör bland andra journalisten Nina Campioni, Mathilda Holmberth och skomärket Saragossas grundare Ninna Liv berättar och alla tre seminarierna hålls iregi av Fashion Business Academy.

I samarbete med Beckmans Designhögskola presenteras i Stockholm Showroom enutställning av textiler med digitala tryck producerad tillsammans med Ebolina. Iutställningen ingår 12 klänningar där studenter från Beckmans har arbetat medplacerade digitaltryck under temat mönster i rörelse. Nya i området med showroom är bland andra Gant Shoes, Levete Room, Trendmark med varumärken som Musto, Sebago och Allen Edmonds och Messalina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078