Dags för modevecka

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I dag måndag öppnar modeveckan i Stockholm Fashion District, SFD, i Nacka strand. Förutom inköp och mässor väntar inspirationsföreläsningar, trendsamtal, mingel och utställningar.

I dag, måndag 14 augusti, inleds modeveckan i Stockholm Fashion District i Nacka Strand där fler än 700 varumärken finns representerade. På måndagen öppnar Stockholm Shoe House och Stockholm Showroom och håller sedan öppet under hela veckan medan mässorna Fashion Business Days och Nordic Shoe and Bag Fair håller öppet 16-18 augusti. På den sistnämnda deltar Tokyo Shoe Makers med fem varumärken som avser att lansera sig på på den nordiska marknaden. Den officiella pressöppningen hålls på onsdagen den 16 augusti klockan 10.00 i Stockholm Showroom.

–Stockholm Fashion District är i en stark expansionsfas. Vi har haft mycket utländskadelegationer på besök under året. Stockholm Fashion District är en mycket viktig handelsplats för Sverige och den svenska modebranschen och under modeveckan omsätts en stor volym av modeindustrin här, säger Helena Waker, vd för Stockholm Fashion District och Trade Partner Sweden i en kommentar.

Förutom möjligheter till inköp arrangerar SFD trendsamtal, utställningar, mingel och en stor sommarfest. Föreläser gör bland andra journalisten Nina Campioni, Mathilda Holmberth och skomärket Saragossas grundare Ninna Liv berättar och alla tre seminarierna hålls iregi av Fashion Business Academy.

I samarbete med Beckmans Designhögskola presenteras i Stockholm Showroom enutställning av textiler med digitala tryck producerad tillsammans med Ebolina. Iutställningen ingår 12 klänningar där studenter från Beckmans har arbetat medplacerade digitaltryck under temat mönster i rörelse. Nya i området med showroom är bland andra Gant Shoes, Levete Room, Trendmark med varumärken som Musto, Sebago och Allen Edmonds och Messalina.Håll dig uppdaterad med Habit
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Här öppnar Caliroots

Mode- och streetwearföretaget presenterar nytt koncept i ny butik, en satsning som beskrivs som Caliroots 2.0.

Zalando blir mer fysiskt

Lindex stänger i Tidaholm

Nyputsat hos GSL

Lyko till Finland

Så blir de nya avgifterna

Nyhetsbrev

Newhouse bygger om butiker

Modeföretaget lanserar ny logotyp och butiksinredning.

Arkiv

Esprit tar över butiker

Två franchisebutiker övergår i modeföretagets regi och därtill nyöppnar Esprit butiken i Täby centrum som gick i konkurs i höstas.

Hon jobbar för Puma

Resultattapp för Odd Molly

Nettoomsättningen ökade men och resultatet rasade under fjärde kvartalet och för helåret. Tillväxten blev betydligt svagare än förväntat 2017.

Uniqlo öppnar i Amsterdam

Nederländerna blir vid sidan av Sverige ny marknad för japanska kedjan i höst.

Bergans med butik

Helomvändning krävs för Lindex

Syskonduo hos Björn Borg

Modemärket sätter fokus på prestationsförmågan med hjälp av välkända syskonpar.

Digitalt skifte pressar handlarna

Här öppnar Lyko

Byredo öppnar i London

Hon kommer till Köpenhamn

Så ser Asos sportmodesatsning ut

E-handlaren lanserar egen sportkollektion.

H&M om e-handel och framtiden

Online utgör 12,5 procent av den totala försäljningen. Det avslöjas inför H&M-gruppens kapitalmarknadsdag som hålls på onsdagen.

”Förändringarna på NK är positiva och efterlängtade”

Departments and Stores är positiva till omgörningen av NK i Stockholm. Nu väntar tre år av uppgraderingar av koncernens avdelningar på varuhuset. Ett särskilt fokus läggs på lyx och premium.

Pandora till Linden

NK storsatsar - blir större och lyxigare

Varuhuset i Stockholm byggs om och ut och välkomnar nya hyresgäster som Balenciaga och Valentino. Därtill gör varuhuset en herrmodesatsning med förändringar på bland annat herrmodeplanet.

Rivia Sports växlar upp

River Island öppnar barnmodekoncept

Ny riktning för Depeche

H&M behåller utdelning

Denimfokus i London

Klarna stöttar London College of Fashion

Valentin ger försäljningsskjuts

Uppåt för Zalando

Välkomnar förslagen mot stöldligor

Svea skor sig

Boozt rekryterar

Ny chef på Citycon

Kungens Kurva Shoppingcenter byggs ut

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148