23948sdkhjf

Skoföretag växlar upp

Efter rekordår fördubblar nu Kavat produktionskapaciteten med ny anläggning i Bosnien och Hercegovina.

Kavat investerar under innevarande år i en ny 5 0000 kvadratmeter stor produktionsanläggning i Bosnien och Hercegovina och flyttar tillverkningen från enheten i Travnik i Bosnien där man varit verksam sedan 2009. I den nya fabriken ingår nya maskiner och sömnad och det finns kapacitet för att producera cirka 500 000 par skor årligen vilket är en ökning med 66 procent jämfört med den nuvarande produktionsstorleken.

– Vi kan producera en ännu större andel av våra produkter på vår egen plats även med den ökande efterfrågan på hållbart producerade skor. Därmed kan vi erbjuda en kontrollerad, öppen och flexibel produktion och förlita oss på mindre externa partners. Vi arbetar tillsammans med lokala leverantörer från Bosnien Hercegovina, Kroatien och Italien för att hålla transportvägar för material och komponenter kort, säger Magnus Ericson, vd för Kavat.

I ett pressmeddelande skriver företaget att den nya anläggningen har ett miljövänligt värmesystem, luftkonditionering och användning av förnybar energi. Förutom anläggningen i Bosnien och Hercegovina har företaget även fortsatt en mindre produktion i Kumla i Sverige. Därtill fortsätter företaget att utveckla samarbeten med lokala partner i Bosnien och Hercegovina, Kroatien och Italien.

Kavat redovisar en rekordförsäljning för 2016 om 11,5 miljoner euro och Magnus Ericson ser stora möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten och slå rekordomsättning under innevarande år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33