23948sdkhjf

Hunkydory i konkurs

I mitten av juli försattes bolaget bakom modemärket i konkurs.

Bolaget HUDO Supply AB, som fram till 28 juni i år hette Hunkydory AB, försattes på egen begäran i konkurs den 13 juli. Det framgår av konkursansökan vid Nacka tingsrätt signerad vd och medgrundare Christopher Bjercke. Anledningen till konkursen är att bolaget är på obestånd och saknar förmåga att betala ”klara och förfallna skulder” och att den bristande betalningsförmågan inte är tillfällig.

Edgångssammanträde är satt till 13 september.

Till konkursförvaltare har advokat Michael Levin på Hamilton Advokatbyrå i Stockholm utsetts. Levin är även konkursförvaltare i det närstående bolaget Hunkydory Retail som försattes i konkurs i slutet av februari i år. I det bolaget ingick butikerna på NK och i Täby centrum.

Modemärket grundades av Christopher och Ulrika Bjercke 1996.

Habit har sökt konkursförvaltaren Michael Levin och Christopher Bjercke som ska återkomma med kommentar.

Så sent som i början av sommaren kommenterade bolaget stängningarna av butikerna som ett led i en ny digital utveckling för bolaget i enlighet med en ny strategi. Då uppgavs bolaget vara i färd med att relansera e-handelsplattformen och titta på nya typer av butikskoncept. Modemärket säljs hos 400 återförsäljare på 10 marknader, både inom och utanför Europa. Konkursen i retailbolaget innefattade inte ytorna på Åhléns City i Stockholm och Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172