23948sdkhjf

Zalando och Bestseller i nytt samarbete

De båda modeföretagen har ingått ett joint venture för delat ägarskap av digitalhandelsplattformen FashionTrade.com.

Affären innebär att de båda företagen tar ytterligare steg mot att digitalisera modehandeln.

Fashion Trade har utvecklats inom Bestseller sedan 2015.

­– Detta joint venture är förankrat i en vision om att digitalisera modegrosshandeln och vi är stolta över att FashionTrade.com ligger i framkant under denna utveckling”, säger Pernille Geneser, CEO för FashionTrade.com. I ett pressmedeelande.

Hon framhåller att Bestseller står för ett fantastiskt stöd och pålitlig kunskap och att Fashion Trade nu kommer att dra nytta av Zalandos globala insikter och erfarenheter som marknadsledare.Kapitaltillskottet gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla intuitiva digitala lösningar som både modevarumärken och återförsäljare kan använda för att utveckla sin affär på ett mer kostnadseffektivt sätt, säger hon vidare.

David Schneider, Zalandos ene vd och medgrundare kommenterar:

  • –Modeindustrins köp- och säljprocesser förlitar sig fortsatt starkt på manuella lösningar. Vi ser stor potential i hur FashionTrade kan optimera dessa processer och på ett smidigt sätt sammanföra varumärken och återförsäljare. Därför har vi beslutat att, tillsammans med Bestseller United, investera i denna smarta applikation som kommer att göra det möjligt för den globala B2B-modemarknaden att dra nytta av den potential som digitalisering och teknologi innebär. Investeringen passar perfekt i vår plattformsstrategi, vars målsättning är att sammanföra olika aktörer inom modeindustrin.

  • FashionTrade.com skriver vidare att företagets målsättning är att bli ”internationellt ledande inom marknadsplatser för B2B-mode online.”

  • De har utvecklat en plattform som de beskriver som modespecifik och som kopplar samman affärspartners världen över. Den ska möjliggöra försäljning och köp av grossistvaror. Fashion Trade erbjuder även datainsikter till sina partners så att de kan förbättra sina marginaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062