23948sdkhjf

Lindex utbildar i jämställdhet

Modekedjan ska ge leverantörer nycklar till att implementera jämställdhetsfrågor.

Genom de treåriga projektet WE Women by Lindex ska kedjan arbeta för att integrera jämställdhetsfrågor i leverantörers ledningssystem och utbilda dem att utvärdera verksamheten också ur ett jämställdhetsperspektiv. Jämställdhetsfrågor blir en allt viktigare parameter i kedjans utvärdering av leverantörerna.

Kvinnan är central för vår verksamhet på Lindex. Majoriteten av de textilarbetare som gör våra kläder är kvinnor och det är viktigt för oss att göra vad vi kan för att förbättra deras liv. I många år har vi jobbat för att driva förändring i vår leverantörskedja genom utbildning och utifrån arbetarnas engagemang. Nu kommer vi även att arbeta uppifrån för att förändra fabrikers ledarskap till att bli mer inkluderande för kvinnor och ha en ökad medvetenhet om jämställdhetsproblem, säger Anna-Karin Dahlberg, produktionsansvarig inom hållbarhet hos kedjan.

Projktet utvecklarkedjan i partnerskap med GIZ, ett tyskt federalt företagsom arbetar mnom ett partnerskap mellaned globala hållbarhetsfrågor. Därtill sker arbetet i samarbete med ideella hållbarhetsorganisationen BSR och lokala organisationer som fack- och välgörenhetsorgansiationer och omfattar initialt 33 leverantörer i Bangladesh, samt 10 leverantörer som kedjan inte arbetar med för att sprida konceptet inom branschen i landet.

Mer än 50 procent av de medeverkande leverantörernas 82 000 anställda är kvinnor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078