23948sdkhjf

Malmö Entré säljs

Köpcentrumet Malmö Entré säljs och får ett annat innehåll.

Malmö Entré har sedan det öppnades för något decennium sedan varit ett sorgebarn för sina ägare. Stolta planer har avlöst varandra. Nu har tyska Commerz Real gett upp och säljer.

För bara drygt ett år sedan annonserade det tyska fastighetsbolaget planer på att omvandla köpcentrumet till en modeoas med 100 butiker under namnet Malmö Plaza.

Nu är de planerna skrotade. Malmö Entré säljs till Malmö-baserade Trianon, som har tecknat en avsiktsförklaring med Malmö stad.

Avsiktsförklaringen med innebär att Malmö stad avser verka för att det tecknas hyresavtal i Entré för samhällsservice skriver Fastighetssverige.

Trianon vill också verka för att 100 lägenheter i bolagets bestånd på sikt ska kunna upplåtas för att motverka hemlöshet.

- Entréfastigheten har en enorm potential. Vi är glada att kunna genomföra detta förvärv och har en långsiktig plan för att utveckla fastigheten med ökat fokus på bland annat kultur, aktiviteter och samhällsservice som komplement till handeln. Avsiktsförklaringen med Malmö stad är en del i vår långsiktiga satsning, inte bara i detta projekt, utan i hela Malmö, säger Olof Andersson, vd på Trianon till Fastighetssverige.

Förvärvet omfattar fastigheterna Malmö Rolf 6 och Malmö Uno 5 och omfattar totalt 40 000 kvadratmeter.

Säljare är tyska CRI (Commerz Real Investmentgesellschaft mbH Tyskland) och förvärvet kommer att vara slutfört den 26 juni. 

Fastighetssverige skriver vidare att bostadsbyggandet i området kring Värnhem och Östervärn har tagit fart, vilket skulle öka behovet av samhällsservice i området.

Trianon för också diskussioner med Malmö stad om att upplåta sammantaget 100 lägenheter i sitt bestånd, för grupper som saknar egen ekonomisk förmåga att efterfråga en egen bostad, för att motverka hemlöshet i staden.

- Det är glädjande att Entréhuset nu kan bli en myllrande mötesplats och samtidigt innebära möjligheter för fler att få en trygg boendesituation. Det här visar tydligt på vikten av samverkan med näringslivet i vårt arbete för att bygga Malmö helt, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden i Malmö stad.

 



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079