23948sdkhjf

Tapp för WeSC

Fortsatt väldigt trögt för modebolaget med minskade omsättning och sämre resultat.

Kvartalsrapporten för årets första kvartal bjuder på en dyster läsning för moderbolaget som har svårt att komma på fötter igen. Nettoomsättningen för perioden januari till mars uppgick till 34,7 miljoner kronor (38,7). Bruttomarginalen uppgick till 33,9 procent(44,4). Rörelseresultatet minskade till -11,0 miljoner kronor (-8,7) och resulatet efter skatt landade på 13,6 miljoner kronor( -10,5). Det egna kapitalet uppgick till -22,2 miljoner kronor (-4,8). I rapporten framgår att bolaget har outnyttjade kreditutrymmen om totalt 15,1 miljoner kronor.

 Under kvartalet tillsattes nye vd:n Joseph Janus och nu ska lönsamheten förbättras med utökat och stärkt säljfokus, nya inköpsstrategier och förändrad produktion. Även en ny prismodell ska ha implementerats. Därtill har bolaget i april inlett avveckling av verksamheten i Storbrittannien och en agent ska i fortsättningen sköta försäljningen.

I rapporten skriver bolaget att; ” För koncernen gäller det att överleva i en tid av stark förändring. Sfitet från distributörsdriven verksamhet till en sedvanlig wholesale struktur har möjliggjort för koncernen att tydliggöra framtidens behov av organisation  såväl som kundsegment.”

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078