23948sdkhjf

Mötesplats för mönsterdesign

De har startat en digital förmedlingen av skandinavisk mönsterdesign.

Ellen Flybäck och Oskar Brogren har startat The Pattern Agency som är en digital, kostnadsfri B2B-tjänst för förmedling och försäljning av unik mönsterdesign av skandinaviska designer. Basen finns i Borås och lansering skedde i april och tanken är att fungera som agentur och onlinetjänst för förmedling och försäljning av digitala mönsterfiler mellan frilansande designer och designbranschen. Här ska designföretag kunna hitta mönster- och print och ladda ned istället för att lägga designarbetet på producenten av slutprodukten eller köpas in vid mässor.

Många frilansande designer upplever svårigheter att etablera samarbeten med de större bolagen och de stora bolagen upplever i sin tur att det inte finns tid för att hitta nya designer och lägger istället ut mönsterdesign på sina producenter. The Pattern Agency löser problematiken för bägge parter, säger Ellen Flybäck, vd för The Pattern Agency i en kommentar.

Duon, med egen erfarenhet av designbranschen, vill inte bara förmedla mönster och prints utan även höja statusen för skandinavisk mönsterdesign och föra fram nya designer och mönster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079