23948sdkhjf

Så ska Deichmann växa i Sverige

Idag har tyska skokedjan 30 svenska butiker. Det ska bli fler, men ledningen är förtegen om de närmare planerna.

I Sverige drivs skokedjans helägd butiker av det skandinaviska huvudkontoret som ligger i Köpenhamn. Det samma gäller för nätbutiken.

– För 2017 finns inga datum för nyöppningar som vi har gått ut med, men vi är mycket glada över att öppna en filial i det nya köpcentrat C4 shopping i Kristianstad 2018, säger Julia Schmitz, vd för Deichmann Sverige.

Är det någon del av landet som ni kikar extra nära på?

– Vi vill erbjuda våra kunder över hela Sverige att kunna handla våra skor i en butik nära dem. Generellt är alla vita fläckar på kartan och större städer intressanta.

Vilken typ av butikslägen är mest intressanta?

–Vår erfarenhet visar att butikerna i gallerior fungerar mycket bra.

Om fem år, hur många svenska butiker har Deichmann då?

Den ytterliga expansionstakten beror på många olika faktorer som tillgång till attraktiva butiksytor. Som familjeföretag har vi möjlighet att styra takten själva. Vi behöver inte uppfylla några krav.

Familjeföretaget Deichmann drivs i tredje generation av Heinrich Deichmann. Huvudkontoret ligger i Essen, och det var också där som hans farfar öppnade den första Deichmann-butiken 1913.

Förra året uppgick kedjans svenska butiksomsättning över disk, alltså inklusive moms, till 286,9 miljoner kronor. 2015 landade den på 268,2 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187