23948sdkhjf

Gekås bygger ut

Går det verkligen att trycka in mer funktion i lilla Ullared? Jodå, nu byggs kranlagret ut och 42 000 kvadratmeter butik planeras.

Det är  Svensk Byggtidning som skriver om Gekås planer. Varuhuset bygger vidare och fortsätter att planera för shopping och upplevelser. Nu byggs kranlagret ut med 5000 kvadratmeter med syftet att utöka möjligheterna för en bra godshantering.

– Vi hinner inte bygga färdigt förrän vi projekterar på nytt, säger Tommy Johansson, till Svensk Byggtidning. Han är projektledare på Gekås byggavdelning, och han säger att denna byggnad är en del i en femårsplan där 19 olika projekt ingår och flera av koncernens bolag är delaktiga på olika sätt.

Det är ett drygt decennium sedan Dagens Handels reporter stod på taket till varuhuset tillsammans med dåvarande vd Boris Lennerhov, som bekymrat spanade ut över berg och Ullareds lilla kyrka och undrade hur man skulle få plats med allt som planerades. Det stor klart att det skulle krävas en hel del sprängning för att  bygga ut.

Nu planeras en tillbyggnad av butik och lager på 32 000 kvadratmeter och en butiksyta på 7 000 kvadratmeter, vilket så småningom kommer innebära 42 000 kvadratmeter butiksyta. I de framtida planerna ingår att bygga hotell nummer två, bygga lägenheter och en spännande utveckling av campingplatsen.

Att skapa filialer utanför Ullared och låta Gekås bli en kedja är inte aktuellt.

Gekås Ullared AB grundades 1963 och är Skandinaviens största varuhus. Med 4,8 miljoner besökare 2015 är det också Skandinaviens största utflyktsmål. 2015 sålde företaget varor för 5,2 miljarder kronor.

 

 

Källa: Svensk Byggtidning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125