23948sdkhjf

Svensk Handel: Sätt stopp för tiggarna, Löfven

En stor majoritet anser att tiggarna är ett problem. Nu ryter branschorganisationen till.

När Socialdemokraternas partikongress pågår för fullt, höjer Svensk Handel rösten om tiggeriet och uppmanar statsminister Stefan Löfven (S) att det är hög tid att ”gå från ord till handling” vad gäller tiggeriet.

I en undersökning som branschorganistaionen har gjort bland sina medlemmar anser drygt 70 procent att ”utsatta EU-medborgare” är ett problem för verksamheten. Den bilden stödjs av ytterligare en undersökning från Sifo som visar att 72 procent av svenskarna anser att tiggeriet är ett problem. 85 procent anser att frågan sköts dåligt.  

”Butikernas toaletter med rinnande vatten används som dusch, tvättrum eller tvättstuga. Områdena runt butiken blir nedskräpade och används som toaletter. Runt pantstationen uppstår ibland bråk kring pantflaskor eller pantkvitton. Så här kan vi inte ha det.” Det framgår i Svensk Handels debattartikel som publicerades i Aftonbladet i helgen.

Svensk Handel anser att Socialdemokraterna ska bryta ”den flathet som präglat samhällets syn på tiggeri de senaste åren” och uppmanar regeringen att visa ledarskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094