23948sdkhjf

Lotta Ahlvar lämnar HV Textil

Efter drygt tre år som vd för Handarbetets Vänner slutar Lotta Ahlvar.

Varför slutar du?
– Dels är det av privata skäl, jag har jobbat jättemycket och vill dra ned lite på det. Sedan har jag haft mitt eget företag igång väldigt länge och vill satsa på det. Jag kommer bland annat att arbeta med exponering och föredrag. Mitt första uppdrag blir i Kina. Det handlar om att synliggöra svenska företag. Mer kan jag inte berätta i dagsläget. 

Vilka är de största förändringar som skett under din tid på Handarbetets Vänner?
– Vi har öppnat upp verksamheten mycket mer. Med ett nytt galleri och en butik. Och så kommer det en ny utbildning om sömnad som planeras till hösten. Vi har dessutom levererat det bästa resultatet någonsin. I fjol ökade vi försäljningen med nästan 23 procent, vilket innebär en fördubbling på tre år.  

Är ni lönsamma?
– Ja sen tre år tillbaka efter åratal av förluster. Samtidigt har vi gjort tunga investeringar i IT, CRM-system, ombyggnationer, tagit in nya kompetenser och skolan har blivit en Konst och Kulturutbildning.

Lotta Ahlvar lämnar Handarbetets Vänner den 1 maj. Margot Sucksdorff Barolo, suppleant i styrelsen, kliver in som tf vd. 

Lotta Ahlvar har bland annat varit vd för Swedish Fashion Council. I dag har hon styrelseuppdrag i Gudrun Sjödén och Färgcentrum.  

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094