23948sdkhjf

Hon blir hedersdoktor

Företagsledaren får doktorshatt i Lund.

Kinneviks Cristina Stenbeck har utsetts till hedersdoktor vid Ekonomihögskolan i Lund. En stad hon själv studerat i, underläsåret 1995/96 studerade hon svenska i staden. Annars har hon en ekonomiexamen från Ceorgetown University i Washington D.C. Även Christopher Humphrey, professor i redovisning, vid Alliance Manchester Business School i Manchester promoveras vid en ceremoni i Lunds domkyrka den 2 juni 2017.

I ett pressmeddelande skriver Ekonomihögskolan att Cristina Stenbeck ”har med stort mod, kunskap och energi vidareutvecklat Kinnevik till en modern global koncern och har visat prov på hur ledarskap i ägarledda företag och koncerner kan kombineras med engagemang och socialt ansvarstagande. Dessa värderingar har Cristina Stenbeck givit uttryck för inte minst i samband med inspirationsföreläsningar för Ekonomihögskolans studenter". 
 – Vi ser i Cristina Stenbeck en global entreprenör som har synnerligen goda förutsättningar att fortsatt vara en inspiratör, inte minst för unga personers karriär på alla nivåer inom näringslivet, säger Fredrik Andersson, rektor för Ekonomihögskolan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063