23948sdkhjf

Ökat intresse för hyrgarderob

Intresset för delningsekonomin ökar. Det framgår av Klimatbarometern för unga 16 till 25 år som gjorts av Sifo på uppdrag av WWF.

I mätningen framgår det att det finns ett växande intresse för delningsekonomin
33 procent av de tillfrågade tror att de inom fem år i högre utsträckning kommer att hyra eller låna kläder, bil eller sportutrustning istället för att köpa. De främsta anledningarna som uppges är att spara pengar och minska sin klimatpåverkan, enligt Klimatbarometern 2017 som gjorts av Sifo på uppdrag av WWF och som visar att klimatförändringarna är den viktigaste samhällsfrågan för unga mellan 16 till 25 år. Motsvarande siffra för hela befolkningen av vad som toppar agendan så ligger klimatfrågan på tredje plats.

–Särskilt den yngre halvan av befolkningen har en stor aptit att pröva nya tjänster som bilpooler, hyrcyklar, kläduthyrnings- och musikdelningstjänster som minskar miljöpåverkan. Förhoppningsvis är det bara början på en positiv utveckling mot en mer hälsosam cirkulär ekonomi med mycket lägre utsläpp, säger Stefan Henningsson, senior rådgivare klimat, energi och innovation på WWF. [

8 procent uppger att de har hyrt saker istället för att köpa dem under det senaste året för att minska sin klimatpåverkan och 7 procent har deltagit i klädbytardagar eller på annat sätt delat eller bytt prylar för att minska klimatpåverkan.

Läs mer om: WWF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079