23948sdkhjf

Bunge prisad på chefsgala

Björn Borgs vd, Henrik Bunge, har utsetts till Årets hälsofrämjande chef.

Det var under tidningen Chefs gala i torsdags som Henrik Bunge fick mottaga priset. Björn Borgs obligatoriska sporttimme på fredag ligger till grund för utmärkelsen. Sporttimmen infördes av Henrik Bunge själv när han tog över som vd i augusti 2014.

När Habit intervjuade honom för drygt ett år sedan berättade han bland annat om sin filosofi som ledare. Bland annat att  ”vem som helst kan göra vad som helst.” Och för att prestera bättre och för att bli mer effektiv som medarbetare samt en bättre människa införde han sporttimmen som är förlagd till fredagar mellan klockan elva och tolv.

– Alla mina externa möten sker under sporttimmen. De som vill träffa mig bjuds in att delta. De flesta tackar nej, andra tycker det är skitkul. , berättade Henrik Bunge för Habit.

Sporttimmen är inte frivillig. 

– Om man vill vara här då finns det ett tydligt ramverk. Det är inget smörgåsbord där man kan välja vad man vill. Vi har ett paket som vi tror hjälper de anställda att prestera bättre.

Personalen måste också göra ett fystest som sker en gång om året. Det utförs enligt Bunge ”för att säkerställa att vi blir starkare och starkare.” Bland annat får personalen springa 2 000 meter på tid, vilket ska mäta förbättring.
– Det här har inget att göra med hur snabbt man springer utan vilka resultat man skapar, berättade han.

– Genom träning blir man mycket bättre som person.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095