23948sdkhjf

Stärkt Lexington

Bolaget fortsatte att öka under årets fjärde kvartal. Såväl försäljning som vinst stärktes.
Lexington Companys omsättning under fjärde kvartalet, oktober till december, ökade till 84,1 miljoner kronor jämfört med motsvarande period i fjol (76,5). Rörelseresultatet, EBITDA, uppgick till 8,4 miljoner kronor (-0,2).

Sverige, Norge och Tyskland lyfts fram som starka marknader under kvartal fyra. Även den egna e-handeln och e-tailers inom kläder beskrivs i positiva ordalag i bokslutskommunikén. Vd Kristina Lindhe kommenterar utvecklingen.
– Jag är väldigt glad och nöjd med utvecklingen vi haft under andra halvåret 2016, och stolt över att vi har kunnat vända den negativa utvecklingen från slutet av 2015, och första halvåret 2016.

Under kvartalet har det lokala lagret i Tyskland flyttats till centrallagret i Sverige för att nå synergier i logistikkedjan.
– Arbetet med att effektivisera verksamheten fortsätter. Vi minskar kostnader och åtgärdar de delar som inte fungerat tillfredsställande. Åtgärdsprogrammen som vi drog igång för ett drygt år sedan har gett resultat, säger Kristina Lindhe.

På helåret 2016, januari till december, ökade omsättningen med 2,9 procent till 286,5 miljoner kronor (278,4) och rörelseresultatet, EBITDA uppgick till 6,3 miljoner kronor (4,0).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063