23948sdkhjf

Det här händer under modeveckorna

På söndag drar visningsveckan i Stockholm igång. Det är också startpunkt för två intensiva branschveckor.
Fashion Week Stockholm arrangerar både visningar, installationer och kollektionspresentationer. Officiella visningsarenor är Berns och hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern. Dessutom ställer varumärken ut på Auktionsverket på Nybrogatan som är öppet både för press och konsumenter.

I år går Fashion Week Stockholm av stapeln en söndag.
– Mässorna i Köpenhamn, som öppnar på onsdag 1 februari, är viktiga för svenska modevarumärken att delta i och vi vill göra det möjligt för så många svenska modevarumärken som möjligt att både delta i Fashion Week i Stockholm och på mässorna, säger Emma Ohlson , generalsekreterare på Association of Swedish Fashion Brands, ASFB.

På vilket sätt märks samarbetet med Mall of Scandinavia och Unibail Rodamco?
– Mall of Scandinavia etablerar en Fashion Week lounge där besökare kan ta del av livesändningar från Fashion Week. Daisy Grace har en popup-butik och där ska Amanda Schulman och Hannah Widells medverka och lyssnare av deras podd, Fredagspodden, bjudas in.

Den 1 februari är det Köpenhamns tur. Under tre dagar samlas 700 utställare inom segmenten dam, herr och skor under paraplyet Ciff på Bella Center.
– Flera varumärken är återkommande utställare, säger Christian Worsøe Jespersen , kommunikationschef på Ciff.

Nytt för säsongen är en visningsscen på Bella Center där fem varumärken separat presenterar sina höstkollektioner. Först ut är Tonsure, Martin Asbjørn och Han Kjøbenhavn på onsdagen, följt av Via Design och Muf10 på torsdagen. Ciff arrangerar även barnmodemässan Kids som samlar 300 varumärken på Forum Copenhagen.

Modemässan Revolver huserar fortsatt i Øksnehallen. Precis som förra året läggs en paviljong till den fasta utställarytan. Formatet är detsamma.
– Revolver ska inte växa till ytan utan snarare bli vassare i urval och rent visuellt, säger Christian Maibom , grundare och kreativ chef för mässan.

I Stockholm Fashion District i Nacka finns cirka 300 utställare med totalt 700 varumärken på plats under vecka sex där totalt fyra mässor pågår. Nya namn i Stockholm Showroom är Choise, Pont Neuf, Pardon och Liva, här ställer dessutom flera av varumärken från Swedish Fashion Talents ut sina kollektioner.
På Nordic Shoe and Bag Fair ställer Frank Dandy, Shoe the Bear, Cortica och Twist & Tango ut för första gången. Hos Stockholm Shoe House är Rockport och Viking nya permanenta hyresgäster.

Pernilla Hansson, Katarina Angelin och Kajsa Åström
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062