23948sdkhjf

Axelssons Dea Mode i konkurs

30 butiker och 260 anställda berörs när ett av Sveriges största modevaruhus gått i konkurs.
I måndags försattes Axelssons Dea mode AB i konkurs. Så sent som i oktober öppnade företaget sin 30:e butik med accessoarer och damkläder. Butikerna drivs vidare i avvaktan på om det finns en intressent som vill ta över samtliga eller utvalda butiker, skriver bolaget på hemsidan.

I juli utsågs Jürgen Lindmark till vd för Dea Axelssons. I samband med tillsättningen uttalade sig Jürgen Lindmark om bolagets utveckling i ett pressmeddelande:
– Vårt mål är att dubbla antalet butiker från dagens 28 till nära 60. Expansionen ska finansieras dels med positiva marginaler, dels med kapital som nuvarande ägare skjuter till. Nästa år slår vi också upp portarna för Dea Axelssons e-handel. För fortsatt framgång krävs försäljning via flera kanaler. Butikerna över hela Sverige kommer att stödja e-handeln som i sin tur stödjer butikerna.

Efter konkursbeslutet säger Jürgen Lindmark till Katrineholms-Kuriren:
– Vi har fått tillskott för att kicka i gång nya butiker, men kom inte så långt. Vi har haft bekymmer med likviditeten trots att det tillförts kapital i omgångar, säger Jürgen Lindmark.

Habit har sökt vd Jürgen Lindmark för ett uttalande. Etableringschef Jens Andersson vill inte kommentera ärendet utan hänvisar till vd.

Axelssons Dea mode AB omsatte 344 miljoner kronor 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062