23948sdkhjf

Oro för minskad lönsamhet

Handlarna siar om ökad försäljning men minskad lönsamhet i Handelsbarometern för december från Svensk Handel. Förväntningarna och betydelsen av mellandagsrean har drunknat i alla reor och kampanjer under hösten.
Synen på försäljning är positiv för den egna butiken och totalt i detaljhandeln men det är sämre ställt när det kommer till förväntningar på lönsamhet, särskilt inom sällanköpshandeln. Därmed faller den så kallade Framtidsindikatorn med -3,1 procent i Handelsbarometern för innevarande månad. Även när det gäller antalet anställda är handlarna mer pessimistiska. Men även om förväntningarna på försäljning och lönsamhet för den egna butiken minskat så är tappet inte lika stort som när handlarna får sia om handeln som helhet.

Även inför det kommande året är handlarna mer positiva rörande den egna butiken medan det finns minskade förväntningar på branschen som helhet och var tredje handlare tror att lönsamheten för handeln kommer att minska. Var tredje handlare menar betydelsen av mellandagsrean minskat när reorna och kampanjerna blivit fler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111