23948sdkhjf

Bok om svenskt miljöinitiativ släppt

The Textile Challenge handlar om hållbarhetsarbetet och den resa som initierades av Renée Andersson för snart sju år sedan.


Sweden Textile Water Initiative, eller STWI, har sedan 2010 utvecklats till ett projekt som hittills har engagerat ett fyrtiotal svenska textil- och modeföretag. Under året har även en dansk och en norsk modekoncern anslutit sig.

Boken, som är skriven av projektets initiativtagare René Andersson och processekreterare för STWI Jan Peter Bergkvist , ger inblick i arbetet om projektet att förändra vattenhanteringen i textilindustrin; till exempel minska vattenförbrukningen och kemikalieanvändningen.

– Under årens lopp har många frågat varför jag inte skriver en bok om det här. Jag har sagt, nej, nej, nej, det grejar jag inte. Men så kom Jan Peter Bergkvist och frågade samma sak. Så då blev det ett nytt samarbete, berättar René Andersson.

– Nu är boken klar och det känns väldigt, väldigt roligt.

Utmaningarna i dag har aldrig varit större, enligt Jan Peter Bergkvist.
– Kanske är det så att vi inte kan fortsätta använda gårdagens energi för att överkonsumera framtidens resurser, och kanske är det så att vi inte kan fortsätta exportera utsläpp och orättvisor för att ha en bekymmersfri konsumtion här hemma. Det var det som drev oss att skriva boken, säger han.

Boken är finansierad av Handelsrådet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093