23948sdkhjf

Pondus expanderar

Västkustenbaserade Pondus, som förärades utmärkelsen Årets Modebutik för butiken på Torp i Uddevalla, expanderar med två butiker.
Pondus förärades utmärkelsen Årets Modebutik för butiken på Torp i Uddevalla på Habit Modegalan i november. Nu väntar två etableringar i Göteborgsområdet för den mindre modekedjan som i dag omfattar totalt sju butiker varav två är säsongbutiker.

– Vi öppnar i Hovås i september nästa år och efter det kommer nya Kongahälla i Kungälv 2019. Vi tror väldigt mycket på båda etableringarna som i mångt och mycket liknar varandra. Vi hamnar närmare Göteborg utan att kliva in i citylägen, det är expansiva områden där det byggs mycket bostäder, säger ägarduon Ulf och Anna Haverby till Habit.

Butiken i Hovås blir en renodlad herrmodebutik. Den första för Pondus som hittills alltid mixat dam- och herrmode. Duons grundtanke är och har alltid varit att i första hand växa och bli så bra som möjligt på befintlig ort innan de ger sig in i en ny stad. I Göteborgsområdet driver ägarduon sedan tidigare en butik i Allum i Partille. På de flesta platser de verkat har de haft två till tre olika lokaler och ökat ytan allt eftersom de känt behov och potential.

Läs en längre intervju med butiksägarna Ulf och Anna Haverby i det nya numret av Habit som är ute nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094