23948sdkhjf

Intersport med ny vd

Han kliver på som vd för sportkedjan i Sverige.
Marcus Wibergh blir ny vd för Intersport Sverige AB och tillträder någon gång under första halvåret 2017. Han var tidigare coo och Sverigechef för XXL och ledde under åtta år arbetet med att bygga upp kedjan i Sverige. Under ett år verkade han även som Nordenchef för den norska sportkedjan men kom tillbaka i rollen som Sverigechef innan han aviserade att han skulle kliva av i februari i år.

- Intersport är ett av Sveriges mest anrika varumärken och har en unik position tack vare sin lokala förankring och kunniga personal. Med sitt rikstäckande butiksnät har Intersport en enorm potential, framför allt i en tid då kunden ställer högre krav på tillgänglighet och service, både i butik och online. Det ska bli oerhört spännande att leda Intersport in i en ny fas tillsammans med mina nya kollegor, säger Marcus Wibergh i en kommentar.

I samband med att Wibergh aviserade att han skulle lämna XXL tidigare i år så sade han till Habit att han inte stänger dörren till nya operativa uppdrag i framtiden även om arbetet med att bygga upp XXL i Sverige hade varit slitsamt. Nu kliver han alltså på vd-uppdraget för konkurrentkedjan ett år efter att han lämnade XXL.

Marcus Wibergh efterträder Ulf Kinneson som lämnade vd-stolen hos sportkedjan i augusti i år efter tre och ett halvt år på posten. I augusti i fjol gick Adelis Equity Partners in som majoritetsägare och sedan dess har Intersport omstrukturerats till att bli en integrerad kedja.


- Marcus erfarenhet och fingertoppskänsla för sporthandel är unik, och vi är oerhört glada att Marcus tar över som VD för Intersport. Med sitt starka ledarskap och driv är vi övertygade om att Marcus har vad som krävs för att ta Intersport till nästa nivå och befästa positionen som den ledande sportkedjan i Sverige, säger styrelseordförande Jan Åkesson från Adelis Equity Partners.

Fram till att Marcus Wibergh tillträder fortsätter Jonas Guldstrand , från Intersports styrelse och med lång erfarenhet från H&Ms koncernledning, i rollen som tillförordnad vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081