23948sdkhjf

Mobilhandeln ökar

Nära hälften av e-handelsköpen i Sverige sker med mobiltelefon, enligt en rapport om global e-handel med mobil som tagits fram av ett annonsbolag.
47,1 procent av e-handelsköpen i Sverige och 55,5 procent av trafiken till sajterna kommer från mobilen enligt rapporten State of Mobile Commerce Report signerad annonsföretaget Criteo. Siffrorna placerar Sverige på en global fjärdeplats efter Japan, England och Sydkorea.

– Mobil e-handel överträffar nu globalt sett e-handelsköpen via datorn. En trend som fortsätter växa i takt med att allt fler e-handlare utvecklar och optimerar sina plattformar för shopping via mobila enheter. De som vill ha ett försprång gentemot sina konkurrenter måste utveckla en konsekvent upplevelse för kunden oberoende enhet och plattform, säger Andreas Wahlman, Nordenchef på Criteo.

Inte oväntat är det mobilen den enhet som ökar mest när det gäller e-handelsköp. Branscher som leder den mobila e-handeln i Sverige är mode och lyxartiklar med nära hälften av marknaden, 49,9 procent.

Topplistan över mobil e-handel enligt annonsföretaget:

1. Japan

2. England

3. Sydkorea

4. Sverige

5. Australien

6. Tyskland

7. Nederländerna

8. USA

9. Spanien

10. Italien
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078