23948sdkhjf

Förbättrat Stockmann

Tredje kvartalet blev lönsamt för koncernen. Lindex bidrar till förbättringen medan retailsidan fortsatt tampas med stora utmaningar och drar ned resultatet.
Under tredje kvartalet uppgick omsättningen till 288.9 miljoner euro (317,9). Bruttomarginalen ökade till 54,8 procent (51,8) och rörelsevinsten uppgick till 2,9 miljoner euro (-10,6).

För årets första nio månader, januari till september, uppgick oncernens omsättning till 914,7 miljoner euro (1 014,7). Bruttomarginalen ökade till 53,3 procent (50,4 procent).
Och rörelseresultatet uppgick till -16,3 miljoner euro (-56,8). Resultatet uppgick till -40,6 miljoner euro (-69,7).

I rapporten skriver Stockmann att Lindex och Real Estate uppvisar goda resulatet medan Stockmann Retail kvarstår som en utmaning, dock med förättrat resultat under senare delen av rapportperioden. Koncernen tror att omsättningen för innevarande år kommer att minska jämfört med i fjol på grund av pågående strategiska förändringar som omorganisation men att bland annat kostnadsbesparingar ska bidra till mer positiva resultat framgent. Koncernens huvudmarknad Finland beskrivs som en utmaning med fortsatt osäker allmän ekonomiska situation och låg köpkraft. Modemarknaden i Finland minskade med 2,5 procent i januari till september och konkurrensen har hårdnat.
BNP-tillväxten för Sverige, Norge och Baltikum beräknas bli något högre än i Finland. Koncernen bedömer marknaden i Sverige för mode i lägre- och mellanprissegmentet som fortsatt relativt stabil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063