23948sdkhjf

Stabilt för Lindex

Trög septemberförsäljning drog ned omsättningen under tredje kvartalet men bruttomarginalen förbättrades och vinsten var i linje med i fjol. Det framgår av Stockmanns delårsrapport för årets första nio månader och för tredje kvartalet, juli till september.
Under tredje kvartalet, juli till september minskade omsättningen med 6,2 procent och uppgick totalt till 156,1 miljoner euro (166,2 miljoner). I jämförbara butiker minskade omsättningen med 4,3 procent. I rapporten skriver Stockmann att försäljningen ökade under sommarmånaderna juli och augusti men att höstförsäljningen inte kom i gång på grund av milt väder vilket drog ned septemberförsäljningen. Bruttomarginal för kvartalet uppgick till 62,8 procent (61,6 procent) vilket var en förbättring på grund av högre utgångspris och en engångsjustering som påverkade marginalen positivt. Rörelsekostnaderna för kvartalet minskade med 4,1 miljoner euro och rörelsevinsten uppgick till 15,7 miljoner euro (15,5).

Lindex omsättning i januari till september minskade med 1,3 procent och uppgick till 461,9 miljoner euro (467,8). I jämförbara butiker ökade omsättningen med 0,9 procent under perioden. Modekedjans första halvår beskrivs som framgångsrikt. Lindex bruttomarginal under perioden var 62,4 procent (62,1 procent) och kedjans Lindex rörelsevinst förbättardes betydligt och landade på 35,3 miljoner euro (23,3 miljoner euro). Rörelsekostnaderna minskade med 12,8 miljoner euro på grund av nedläggning av butiker i Ryssland och lägre kontors- och butikskostnader .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068