23948sdkhjf

Klartecken för ombyggnad av Sturegallerian

Stadsbyggnadsnämnden ger grönt ljus för det nya förslaget till ombyggnationen av kvarteret runt Sturegallerian, enligt SVT Stockholm.
Diskussionens vågor har gått höga kring vad som ska hända med området vid Stureplan i Stockholm, kvarteret där Sturegallerian ligger. Både rivningar och ombyggnationer har debatterats. Sturegallerian behöver rustas upp, tycker fastighetsägarna Vasakronan och det Abu Dhabi-baserade fastighetsbolaget ADIA.

Stadsbyggnadsnämnden har sagt ja till liggande förslag, och det kommer att skickas vidare till ett plansamråd. Nu görs anpassningar från ursprungsförslaget. Det blir mindre rivningar, bland annat bevaras Freys hyrverk. Höjden på byggnaderna justeras neråt för att ”anpassas till stenstadens skala”. Det ska också bli fler bostäder i kvarteret, enligt information på Stockholms stads hemsida.

Men alla är inte positiva. I nyhetsinslaget beskrivs hur delar av oppositionen är missnöjd. Lotta Edholms (L) oppositionsborgarråd och gruppledare citeras genom hennes debattartikel i Svenska Dagbladet: ”Om de här rivningarna blir av riskerar Stockholm att förlora en av sina mest älskade platser som Stureplan faktiskt är.”

Ylva Åkesson/Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062