23948sdkhjf

Thernlunds köper Gatt

Dam- och herrkedjan förvärvar Gatt med fyra butiker och e-handel.
Thernlundsgruppen har genom sitt ägarbolag Thlund Holding AB förvärvat Gatt som i dag driver fyra herrbutiker i Farsta centrum, Globen city, Sollentuna centrum och Bromma Blocks samt en webbutik. Därmed växer Thernlunds från sju till elva butiker. De nyförvärvade butikerna kommer att läggas i ett separat dotterbolag. Någon köpesumma kommuniceras inte.

–Vi förvärvar ett välskött och fint bolag och vi vill expandera vårt varumärke och nu kan vi växa med förvärv och i affärslägen där vi inte tidigare finns. Vi kommer in i gallerior som har mycket potential, säger Jan Edlund, vd för Thernlundsgruppen till Habit.

Huruvida Gatt-butikerna ska byta skylt till Thernlunds eller ej är oklart i dagsläget.

–Affären blev klar i går så allt är fortfarande väldigt nytt men på sikt ska det bli ett gemensamt koncept och vi ser många synergieffekter; vi har både dam- och herrmode där Gatt endast arbetar med herr och därtill har de byggt upp en e-handel vilket vi saknar, säger Jan Edlund.

Jan Edlund menar att företaget nu kommer upp upp i volym och storlek, något som behövs för att kunna vara riktigt konkurrenskraftigt i Stockholmsregionen.

Gatt Aktiebolag omsatte under 2015 nästan 77 miljoner och gjorde en vinst på 5,2 miljoner kronor. Gatts Anna och Gustaf Clark samt Ulf Pettersson stannar i bolaget och några andra personalförändringar ska enligt Jan Edlund inte ske.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094