23948sdkhjf

Torsby får nytt handelsområde

Redan till påsk öppnat ett helt nytt handelsområde i västra Värmland med Dollarstore, Jysk och Allsport som första hyresgäster.
Det är nwt.se som skriver om det nya handelsområdet som ligger i Torsby, invid E45:an. Initialt kommer där att finnas tre butiker; Dollarstore, Jysk och Allsport. På sikt kan området komma att växa ytterligare.

30–40 miljoner kronor räknar fastighetsägaren Thomas Hansen med att bygget vid Östmarkskorset kommer att kosta. Första spadtaget togs i veckan och anläggningen beräknas stå klar till påsk.
– Det började med att Dollarstore kontaktade mig med en önskan att etablera sig i Torsby. Därefter hakade Jysk på och precis innan deadline tillkom Allsport, säger fastighetsägaren Thomas Hansen till nwt.se.
Dollarstore kommer att omfatta drygt 3 000 kvadratmeter, Jyskbutiken blir 1 400 kvadratmeter stor och Allsport blir på 250 kvadratmeter.
Han framhåller att de större kedjorna har insett att det kan vara mer lönsamt att verka på en liten ort eftersom driftkostnaderna är lägre där.
Att Torsby är en gränshandelsort bidrar också till intresset.Ett av de framtida tillskotten kan mycket väl bli en snabbmatsrestaurang.
– Trafiken i samband med turism samt befolkningsunderlag och avstånd till närmsta konkurrent gör att det finns goda förutsättningar för en etablering i Torsby, säger Thomas Hansen.

Dagmar Forne/ Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063