23948sdkhjf

Stundande julhandeln stärker framtidstron

Med hösten ökade framtidstron i handeln, enligt Handelsbarometern från Svensk Handel. Förväntningarna på god lönsamhet är dock låga och fler tror på minskad lönsamhet för handelsbranschen.
I oktober månads mätning steg framtidstron i detaljhandeln och fler handlare tror på ökad försäljning under de kommande tre månaderna. Enligt handelsbarometern ökade Framtidsindikatorn med 4,1 procent. Stundande julhandeln och till viss mån Fars dag spär på förväntningarna. Inom sällanköpsvaruhandeln ökade framtidstron för den egna butiken med 4,2 procentenheter jämfört med september månad, främst på grund av ökade försäljningsförväntningar. Fyra av tio handlare anser att Fars dag har en positiv effekt på försäljningen.
– Vi går nu in i en tid där många handlare börjar planera årets höjdpunkt, julförsäljningen, och förväntningarna brukar ligga högt, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.
Dessutom är det något fler handlare som tror att antalet anställda i handeln kommer att öka, än det är handlare som tror att antalet anställda i branschen som helhet kommer att minska framöver. När det handlar om lönsamhet är dock inte handlarna särskilt positiva och fler tror på minskad snarare än ökad lönsamhet för branschen som helhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081